Waalse werkzoekenden stromen naar Vlaanderen

© Daniel Suy / Kabinet minister Philippe Muyters / Wikimedia Commons
| Vlaams minister van Werk Philippe Muyters

Het aantal Waalse werkzoekenden dat in Vlaanderen aan de slag gaat, is vorig jaar sterk gestegen. Dat schrijft De Tijd woensdag. Vorig jaar zijn 22.415 Waalse werkzoekenden aan werk geraakt in Vlaanderen, dat is 33 procent meer dan in 2016.

Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). Tot 2015 bleef het aantal Waalse werklozen dat naar Vlaanderen trok jarenlang rond de 13.000 per jaar steken.

Muyters en zijn Waalse collega Pierre-Yves Jeholet (MR) beloofden begin februari nog om elk jaar 2.500 extra Waalse werkzoekenden aan een job in Vlaamse bedrijven te helpen. Dat doel is vorig jaar dus vlot bereikt.

'Plaats in Vlaanderen'

"Er zijn alsmaar meer jobs en minder werkzoekenden in Vlaanderen", zegt Thomas Pollet, de woordvoerder van Muyters, ter verklaring van de opvallende groei. "Dat leidt tot meer vacatures en een grotere kans op succes voor werkzoekenden."

Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V), die de cijfers opvroeg bij Muyters, vindt dat de VDAB en Waalse evenknie Forem nog een tandje kunnen bijsteken om Waalse werkzoekenden naar Vlaanderen te leiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?