Wafeloorlog woedt aan Manneken Pis

toerist toerisme manneken pis wafel zomer chocolade centrum Brussel Eikstraat Stoofstraat souvenirwinkel toerist toerisme manneken pis wafel zomer chocolade centrum Brussel Eikstraat Stoofstraat souvenirwinkel
© PhotoNews
| (archiefbeeld)
© PhotoNews
| (archiefbeeld)

Op wandelafstand van Manneken Pis maken twee wafelverkopers elkaar het leven zuur. Centraal staat het mogelijke gebrek aan een vergunning van één van de wafelverkopers. Binnen een maand spreekt een rechter zich uit over de zaak.

In het ene kamp bevindt zich Le Funambule, in het andere OG. Beide zaken verkopen wafels aan de vele toeristen die een blik op Manneken Pis willen werpen. Maar achter die schijnbaar vreedzame activiteit, schuilt een bittere strijd.

Volgens zakenkrant L’Echo vroeg Le Funambule aan de ondernemingsrechtbank om OG te verbieden nog langer wafels te verkopen, op straffe van 1.500 euro per dag dat er wafels over de toonbank gingen. Volgens Le Funambule zou zijn overbuur immers niet de toelating hebben wafels te verkopen.

“OG had een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd om wafels en frieten te verkopen, maar de Stad had die vergunning geweigerd,” vertelt Vincent Letellier, advocaat van Le Funambule, aan BRUZZ. “OG is in beroep gegaan en het Gewest heeft de toestemming gegeven om frieten te verkopen, maar geen wafels. Maar wat verkoopt OG? Wafels, en geen frieten.”

Vuilnisbak

De advocate van OG was helaas niet bereikbaar om haar versie van de feiten te geven. Maar volgens L’Echo is ze van mening dat OG de wet niet met de voeten treedt. De advocate legde bovendien aan de rechter uit dat OG momenteel wacht op een bezoek van een aannemer om te kunnen beginnen met de verkoop van frieten.

De rechter spreekt zich binnen een maand uit over de feiten, maar vroeg beide partijen bemiddeling te overwegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?