Brusselse wafel als maaltijd in 'Gaufres&Waffles'

Gaufres & Waffles / Facebook
© Gaufres & Waffles / Facebook
| De wafel als volwaardige maaltijd.
© Gaufres & Waffles / Facebook
| De wafel als volwaardige maaltijd.

In de Koningsgalerij in hartje Brussel opent donderdag Gaufres&Waffles met recepten uitgewerkt door sterrenchef Yves Mattagne (van Sea Grill**). In de zaak is de wafel niet langer een dessert of een zoete snack maar eerder een maaltijd.

De ook bij toeristen vermaarde Brusselse wafel valt er op door creaties met weinig conventionele garnituur zoals Americain, eendenlever, kreeft of zalm. De wafel wordt ook geserveerd met zoete toppings (chocolade, appels, ananas of bosbessen).

Het opzet van de jonge initiatiefnemers Sebastien Mattagne en Michael Chiche is gebaseerd op de trend van het monoproduct. "We willen een van de rijkdommen van de Brusselse eetcultuur herbekijken", klinkt het. De twee partners zijn al actief in de voedingssector waar ze sinds enkele jaren samenwerken aan het Dinner in the Sky-evenement. Ze beloven knapperige zachtheid voor het iconisch Brusselse gerecht, bestaande uit zes keer vier symmetrische vierkanten.

De uitbaters van de zaak, die alle dagen geopend is, hopen elke dag honderd wafels te serveren. De prijzen gaan van 6 euro (wafel met chocolade) tot 16 euro voor kreeftversie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?