White Cinema mag nog even in Docks blijven

© Docks Bruxsel
| White Cinema in het winkelcomplex Docks Bruxsel.

Dat besliste een rechter in een tussenvonnis. White Cinema mag in Docks blijven tot er een definitieve uitspraak is in de rechtszaak over het conflict tussen White Cinema en het winkelcentrum.

In maart dit jaar barstte een conflict los tussen White Cinema en Docks Bruxsel. Docks wilde de bioscoop uit het winkelcentrum zetten. Volgens White Cinema gebeurde dat onder druk van de nieuwe eigenaar van het winkelcentrum, een Canadees investeringsfonds.

"De rechtbank heeft de druk die het Canadees fonds uitoefende niet aanvaard", reageert bioscoopbeheerder Belga Films. Dankzij een voorlopige maatregel mag White Cinema blijven tot de rechtszaak over het conflict in 2020 rond is.

'Algemene malaise'

White Cinema blijft hoe dan ook pessimistisch over de gang van zaken bij Docks. "Het vertrek van Match en het nakende vertrek van verschillende andere winkels in oktober weerspiegelen een algemene malaise."

Volgens Belga Films is het aantal bezoekers van White Cinema de voorbije zes maanden met veertig procent gestegen. "In het tussenvonnis erkent de rechter dat White Cinema financieel verzwakt is door de moeilijke opstart van Docks", aldus Belga Films nog.

Docks Bruxsel

In dit dossier vind je alles over het shoppingcentrum Docks Bruxsel, dat in november 2016 na een lange juridische strijd opende aan de Van Praetbrug in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?