Wintersolden missen hun start niet

Tevreden geluiden bij de winkeliers: de wintersolden hebben hun start niet gemist. Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) konden de meeste modewinkeliers gemiddeld zo'n 3 procent meer verkopen dan op de eerste soldendag vorig jaar.

Een verklaring hiervoor ziet het NSZ in het koudere weer, de grote voorraad en het feit dat de solden starten tijdens de kerstvakantie. Volgens het NSZ verwacht bijna 46 procent van de handelaars om het tijdens deze soldenperiode beter te doen dan tijdens de wintersolden van vorig jaar.

Toch is niet iedereen optimistisch: 28 procent van de ondervraagde modedetailhandelaars gaat uit van slechtere solden, 26 procent gokt op een status-quo. "Vooral de 'doorbraak' van het echte winterweer stemt de handelaars positief. Ze hebben voornamelijk hoge verwachtingen voor komend weekend", klinkt het bij de ondernemersorganisatie.

Vooral echte winterkleren in trek

"Schoenen, winterjassen, 'fake fur' en dierenprints vielen erg in de smaak op deze eerste soldendag. Ook sterk afgeprijsde artikelen gingen vlot over de toonbank", zegt handelsfederatie Comeos. "Vooral de typische winterartikelen zoals dikke pulls, warme winterjassen en laarzen gingen vlot over de toonbank", vult NSZ nog aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?