| Woluwe Shopping Center

Woluwe Shopping wordt niet uitgebreid. Die beslissing kwam na een negatief advies voor de uitbreiding van het Stedenbouwkundig College. De Nederlandse eigenaar Eurocommercial Properties gaat zich in de plaats concentreren op de bestaande site. Dat schrijft L'Echo.

De plannen van Eurocommercial omvatten bijna 8.000 m² nieuwe winkelruimte, met daarboven 71 appartementen en twee ondergrondse parkeergarages. Maar die plannen werden opgeschort.

"Een beslissing over een beroep zal waarschijnlijk een paar jaar duren. De initiële investering van 80 miljoen is gestaag gestegen tot bijna 100 miljoen nu. Het is een aanzienlijk bedrag dat we elders kunnen gebruiken. We hebben verschillende mogelijkheden voor uitbreiding in Italië, Zweden en Genève," zegt CEO van Eurocommercial Jan van Garderen aan L’Echo.

Wel zal Eurocommercial blijven investeren in het shoppingcenter. "Het winkelcentrum is meer dan 50 jaar geleden gebouwd en het heeft een zeer goede reputatie. Maar om het aan de moderne normen aan te passen, zullen we enkele miljoenen euro's moeten investeren," zegt van Garderen.

Het shoppingcenter heeft sinds 2018 meer dan 30 nieuwe retailers verwelkomd. Merken zo divers als Fnac, AS Adventure, Nespresso en Maison Dandoy. Ook in 2024 zullen er nieuwe winkels openen.

Een uitbreiding, in een andere vorm, is nog niet volledig uitgesloten. "Maar op dit moment is het project te ingewikkeld. Dus geven we er de voorkeur aan om de geplande middelen aan andere projecten toe te wijzen", aldus nog van Garderen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni