1802 REBEL set Adil-and-Amir-El-Arbi

| Een still uit de film 'Rebel'.

Eenvoudig Nederlands

Belgische film 'Rebel' binnenkort te zien in Amerikaanse bioscoopzalen

© BRUZZ
12/04/2023

De Belgische film 'Rebel', geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah, is binnenkort ook in de Verenigde Staten en Canada te zien. Eerder was de film al een groot succes in Belgische bioscopen.

Het verhaal gaat over Kamal, een jongeman uit Brussel die naar Syrië reist om oorlogsslachtoffers te helpen. Maar al gauw dwingt de Islamitische Staat hem om zich aan te sluiten bij hun organisatie. Hij kan hierover niets vertellen aan zijn familie. Thuis in Molenbeek willen extremisten zijn kleine broertje overhalen ook naar Syrië te reizen.

De regisseurs spreken in Rebel over moeilijke thema's. "Als er een Oscar bestond voor lef, dan zouden Adil El Arbi en Bilall Fallah hem zeker winnen." Dat schreef onze recensent eerder al.

De regisseurs brachten al verschillende populaire films uit. Bijvoorbeeld Black: over de strijd tussen rivaliserende bendes in Brussel. En Bad Boys For Life: het derde deel van de beroemde reeks Bad Boys-films.

Rebel ging in mei 2022 in première op het Filmfestival van Cannes en kreeg verschillende prijzen. De film was al te zien in meer dan zeventig landen. Nu komen daar Noord-Amerika en Canada nog bij.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni