| Tijdelijk geen praatjes met de chauffeur, hier in een bus 20

Eenvoudig Nederlands

MIVB opent opnieuw voorste deuren bus en tram

CD, Glodie Mungaba
© BRUZZ
04/04/2022

De Brusselse openbaar-vervoermaatschappij MIVB opent maandag opnieuw de voorste deuren van de bussen en trams voor passagiers. De deuren waren sinds het begin van de coronacrisis gesloten. Zo wilde de MIVB corona-besmettingen bij de chauffeurs voorkomen. Bij de Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn blijven de voorste deuren nog dicht.

Sinds het begin van de coronacrisis moesten passagiers verplicht achteraan instappen op de bus of tram. De eerste rij zitplaatsen achter de chauffeur moest ook vrij blijven. Sinds maandag kunnen passagiers opnieuw aan de voorkant opstappen bij de MIVB.

De Lijn nog niet

Bij De Lijn gaan de voorste deuren nog niet opnieuw open. "We hebben voorlopig geen concrete plannen om de voorste deuren te heropenen", zegt woordvoerster Karen Van der Sype. Dat blijft zo, zolang een mondmasker dragen verplicht is. Bij de Waalse openbaar-vervoermaatschappij TEC is niemand bereikbaar om te vertellen of de voorste deuren opnieuw zullen openen.

De reizigers-organisatie ‘TreinTramBus’ pleitte begin maart voor het openen van alle deuren. Volgens hen is het te moeilijk voor passagiers om informatie te vragen aan de chauffeur. Trams en bussen verliezen ook meer tijd aan de halte als iedereen bij dezelfde deur moet in- en uitstappen.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni