Brussel Bad op het ritme van museum Kanal

© Saskia Vanderstichele
| Brussel Bad vindt waarschijnlijk voor de laatste keer plaats op de Akenkaai.
Updated: 13-06-2018 - 15:43

Brussel Bad strijkt van 6 juli tot 12 augustus voor de 17e en waarschijnlijk laatste keer neer rond het Becodok aan het kanaal. De sluitingsdag van Brussel Bad valt dit jaar, net zoals die van het naastliggende museum Kanal, op dinsdag en niet langer op maandag. De activiteiten op de Bécokaai worden dit jaar uitgebreid met een sportzone van 850 vierkante meter.

De hoofdingang van het nieuwe Kanal op de Akenkaai bevindt zich pal in het midden van Brussel Bad. Om op hetzelfde ritme te bewegen, valt de sluitingsdag van het tijdelijke Brusselse strand nu ook op dinsdag, net zoals Kanal.

"Ik hoop dat het publiek zo enigszins verschuift en mensen die nog nooit in een museum zijn geweest nu wel het museum binnenstappen", stelt Brussels schepen van Cultuur Karine Lalieux (PS).

De site van Brussel Bad krijgt een nieuwe look dit jaar, want de activiteiten op de Bécokaai worden stevig uitgebreid met een sportzone van 850 vierkante meter. Daar krijgt ook het openluchtfilmfestival L'heure d'été van Cinema Galeries een plekje. De rode draad doorheen de films is Brazilië.

Dit jaar bieden de twee oevers een gelijkwaardig culinair aanbod, verspreid over 36 marktkramers. Om de twee oevers te verbinden keert de tijdelijke wandelbrug over het kanaal dit jaar terug na zijn inauguratie vorig jaar.

Het feestconcept Archipel verplaatst zich deze zomer naar buiten, op het podium The Bay, en verlaat dus de club Quay01.

Nieuwe locatie
Zoals eerder aangekondigd moet Brussel Bad volgend jaar verhuizen door de werkzaamheden aan Kanal. 

"We zijn een grondige reflectie aan het houden met de stad Brussel en Brussels Major Events over de toekomst van Brussel Bad", zegt woordvoerster Marina Bresciani. "We zullen ons moeten aanpassen in 2019 en misschien een nieuwe vaste stek zoeken voor 2020 en later. We bekijken het positief. We kunnen ons heruitvinden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?