Brussel viert dit weekend de strip

Stripclub
Updated: 09-03-2018 - 14:20

Stripclub Muntpunt? Drijft de zelfverklaarde belevingsbibliotheek het nu niet iets te ver? Het is niet wat je denkt, stoute lezer. Muntpunt zette de afgelopen maanden Belgische strips in alle vormen en maten in de kijker, en sluit dat eerbetoon dit weekend af met een kleurrijke driedaagse. Wie nog verder wil feesten, kan naar stripwinkel B-gevaar. Die viert z'n 25ste verjaardag.

Tijdens de literaire avond Beeldspraak (op donderdag 8/3) legde onze hoogsteigen BRUZZ-journalist Kurt Snoekx drie auteurs op de rooster: graphic-novel­pionier Dominique Goblet, BRUZZ-tekenaar Wide Vercnocke en toptalent Judith Vanistendael vertelden honderduit over hun stiel, stijl en inspiraties.

Op vrijdag 9/3 kan je je stripkennis testen en toetsen aan die van je concurrenten op De Snorrende Stripquiz, en zaterdag 10/3 gaat het dak er helemaal af tijdens Stripclub Extravaganza. Overdag is er strippret voor de hele familie, met een stripschietkraam, een schminkstand bemand door striptekenaars en een Pulp deLuxe Marching Band.

’s Avonds kruisen muzikaal en visueel geweld de degens tot op een – Jef Nys draait zich om in zijn graf – onchristelijk uur. Verhip! 

> Stripclub Muntpunt. 8 > 10/3. Muntpunt.

stripbedevaart
© B-gevaar
| Een 'stripbedevaart'

25 jaar B-gevaar

Wie na de stipclub nog op zijn honger blijft zitten kan ook nog afzakken naar B-gevaar, de iconische stripwinkel die onlangs is verhuisd naar de Beenhouwerstraat in Brussel. Ze heropent er vrijdag op feestelijke wijze en viert tegelijkertijd ook haar 25-jarig bestaan met een vierdaagse.

Die begon donderdag en duurt nog tot zondag. Er zijn drie avant-premières: Afdwalingen van Andreas, Glimlach 58 van Weber en Deville en eentje die op het festival zelf bekend wordt gemaakt. Elke dag is er ook een ander signeerschema met Belgische striptekenaars. Verder zijn er boekvoorstellingen met ministers Sven Gatz (Open VLD) en Guy Vanhengel (Open VLD). Ten slotte kan je meelopen in één van de 'stripbedevaarten'.

> 25 jaar B-gevaar. Beenhouwersstraat 59, 1000 Brussel. 8/3 > 11/3

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook