Brusselse nachtleven in de kijker op Amsterdam Dance Event

© Twitter Amsterdam Dance Event

Van 17 tot en met 21 oktober vindt opnieuw het Amsterdam Dance Event plaats, ’s werelds grootste festival en conferentie voor elektronische muziek. Ditmaal worden de spotlights er op het Brusselse nachtleven gericht.

Het Amsterdam Dance Event is het belangrijkste festival en de grootste conferentie voor het volledige spectrum aan elektronische subgenres. Meer dan 1.000 evenementen gaan door op bijna 200 verschillende locaties.

Het Brusselse nachtleven krijgt er ditmaal de volle aandacht. Zo vindt er een ‘Brussels by Night’-panel plaats waarbij Koen Galle (KONG) in gesprek gaat met enkele connaisseurs van het Brusselse nachtleven: Gilke Vanuytsel (Beursschouwburg), Baptiste Pinsard (Nuits Sonores) en Geoffrey Dewandeler (Mugwump). “We vertellen er aan een internationaal publiek wat er allemaal gebeurt rond elektronische muziek en het nachtleven,” aldus Galle.

Nog meer Brusselaars in Amsterdam

Maar er is meer. Zo geeft onder meer producer Simon Halsberghe (BXL Records) een masterclass 'In The Studio' en halen Brusselse smaakmakers als Haring, Monolithe Noir, Liyo (HE4RTBROKEN), ssaliva, Victor De Roo, Golin en Weird Dust er een week lang alles uit de kast.

Tot slot cureert Sjamsoedin er een Modular Synth-showcase opgebouwd rond drie Brusselse producers.

“Buitenlanders kennen Brussel eigenlijk niet zo goed. Op deze manier willen we daar verandering in brengen,” aldus Galle.

Amsterdam Dance Festival 17/10 > 21/10, Amsterdam

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?