| Roman Krznaric, oprichter van het Empathy Museum, een mobiele installatie, waarbij mensen letterlijk in de schoenen van een ander kunnen staan.

Citizenne wil van Brussel "meest empathische stad maken"

Bettina Hubo
© BRUZZ
31/01/2018

Vormingscentrum Citizenne wil een empathische revolutie ontketenen in de stad. “In Brussel is veel polarisering,” zegt Cathelyne Van Overstraeten.

“Je inleven in een ander is niet makkelijk. Wij willen het empathisch vermogen van de Brusselaars boosten.” Hoe dat zal gebeuren? Op dinsdag 6 februari begint de campagne met een lezing door sociaal filosoof Roman Krznaric, auteur van de bestseller Empathy, oprichter van het Empathy Museum en medestichter van The School of Life.

“We hopen na afloop bij de toehoorders en onze partners de eerste concrete voorstellen te kunnen sprokkelen.” Zelf zal Citizenne workshops en straatinterventies rond het thema organiseren. “Misschien halen we het Empathy Museum naar Brussel, een mobiele installatie, waarbij mensen letterlijk in de schoenen van een ander kunnen staan. Of we maken een Brusselse variant.”

De lezing in ViaVia begint om 18u. Voor wie om halfvijf naar de meet&greet met Roman Krznaric wil, zijn er vijf tickets. Mail Roman naar win@bruzz.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Events & Festivals , Samenleving , Citizenne , vormingscentrum , empathie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni