'Ik was tien jaar dakloos in Brussel. Wat wil je weten?'

© BRUZZ
24/10/2022

Wat heb je altijd al willen vragen aan iemand die tien jaar op straat heeft geleefd? In een nieuwe Youtube-reeks laten we Brusselaars vragen stellen aan mensen die te maken krijgen met vooroordelen, door wie ze zijn of wat ze hebben meegemaakt. Rechtuit, zonder taboes.

In de eerste aflevering vertelt Francine haar verhaal. Zij werd jaren geleden verliefd op een dakloze man, en even later belandde ze zelf ook op straat. Ze is uiteindelijk tien jaar dakloos gebleven. "Ik doe mee om mensen er bewust van te maken dat het allemaal niet is zoals ze denken."

De Levende Bibliotheek

Wil je Francine eens in het echt ontmoeten voor een inspirerend gesprek? Dat kan in de Levende Bibliotheek van Citizenne.

Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken maar mensen van vlees en bloed. Mensen die in hun leven vaak te maken krijgen met vooroordelen. Zij vertellen jou graag hun verhaal.

Meer info vind je op de website van Citizenne.

Wat wil je weten?

Om de twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering van Wat wil je weten? op ons Youtube-kanaal.

Katleen nam ook deel aan de reeks 'Wat wil je weten?'. Zij is bipolair en vertelt over 'de Levende Bibliotheek' en haar ziekte.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni