Dit staat je te wachten op de Brusselse bruiloft

Dat de Vlaamse feestdag in Brussel al jaren een groot dansfeest oplevert is geen nieuws. Maar dit jaar wordt dat een heuse huwelijksdans. Meer nog: op de Grote Markt wordt de hele dag met Brussel getrouwd.

“Alles wat een trouwfeest zo fantastisch maakt, maar dan uitvergroot tot epische proporties.” Zo verwoordt de organisatie de Brusselse trouwplechtigheid. Zoals dat hoort start die ’s middags op de trouwzaal van het stadhuis. Een ambtenaar van de stad verbindt je er in de echt met onze hoofdstad. Snel langs de fotograaf voor je foute trouwfoto’s en daarna gooi je je bloemstuk zo ver mogelijk weg op een wedstrijdje bruidsboeketwerpen.

Wie dacht dat een huwelijksdag alleen maar genieten is komt bedrogen uit, want je wordt ook aan het werk gezet. Samen met de andere trouwers kan je stoemp maken voor ’s avonds op het huwelijksfeest. (Lees verder onder de video)

Dansfeest

Om zeven uur barst het trouwfeest volledig los. Uiteraard wordt er getoost op de kersverse echtparen maar er zijn ook sketches, verrassingsacts, al dan niet aangeschoten speeches en, het blijft tenslotte Brussel Danst, een openingsdans. De organisatie van het feest is trouwens in handen van het productiecollectief Cirq dat ook al jaren de Gentse Feesten opleukt.

Geen trouwfeest zonder huwelijksband. De Kreuners kondigden nog maar net hun comeback naar het podium aan. In juni trapten ze hun tournee af in de Ancienne Belgique en nu keren ze terug naar de hoofdstad. Vanaf half tien zet de groep van Walter Grootaers, Ben Crabbé en Axl Peleman de dansvloer op de Grote Markt in lichterlaaie. Wie daarna nog steeds dansbenen heeft, kan afzakken naar de Beursschouwburg. Daar gaat het trouwfeest nog door tot in de vroege uurtjes.

BRUSSEL TROUWT, 11/7, Grote Markt

 

Kijk naar de BRUZZ 24-special over 11 juli woensdagavond tussen 19u en 20u op tv en BRUZZ.be/live.

 

11 juli-special

Kijk naar de 11 juli-special op tv en online tussen 19u en 20u. Live vanop de Grote Markt en vanop het balkon van het Stadhuis. Met politieke verslagen, sfeerreportages en interviews. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?