Irisfeesten brengen eerbetoon aan Jacques Brel

Archieffoto.

De Irisfeesten brengen op 6 mei hulde aan zanger Jacques Brel. Tijdens deze editie sluiten de Europese Instellingen zich voor het eerst aan bij het feest met een aantal originele activiteiten.

Het Irisfeest viert dit jaar de 29ste verjaardag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Jaarlijks worden er enkele Brusselse gemeenten in de kijker gezet en dit jaar zijn dat Watermaal-Bosvoorde, Ukkel, Elsene en Oudergem.

Voor het eerst nemen ook de Europese instellingen actief mee aan het Irisfeest. Ze bieden de bezoeker een unieke gelegenheid om te ontdekken hoe de Europese Unie werkt. Dit jaar wordt er daarnaast speciale aandacht besteed aan het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Op zaterdag 5 mei is er de traditionele Electro Night op het Paleizenplein om de eerste feestdag af te sluiten. Op de slotdag zondag 6 mei wordt de straatkunst in de kijker gezet en worden verschillende themadorpen opgetrokken in het Warandepark.

De grote afsluiter wordt een optreden ter ere van de 40ste verjaardag van het overlijden van zanger en Schaarbekenaar Jacques Brel. Een vijftiental Belgische artiesten bundelen de stemmen voor een huldeconcert op het Paleizenplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?