Recordaantal bezoekers voor congres over media-innovatie

© VRT
| Media Fast Forward verwelkomde dit jaar 950 bezoekers.

Voor het vijfde jaar op rij organiseert de VRT het congres 'Media Fast Forward'. Dit jaar kwamen er 950 bezoekers naar het festival voor media-innovatie, een record. Met tientallen sprekers uit het bedrijfsleven en de journalistiek is de conferentie een belangrijke jaarlijkse afspraak voor journalisten in België.

Het festival ontstond in de schoot van de VRT, en vond de eerste drie jaar ook op de redactie plaats. Op die plek groeide het concept uit zijn voegen. Vanaf vorig jaar organiseerde de VRT, samen met Var en Media Invest Vlaanderen het congres daarom in Bozar. 

Op het programma stonden tachtig sprekers, waaronder bijvoorbeeld digitaal strateeg Ben Sauer, die vertelde hoe 'voice-user interface' – het besturen van een computer via stem – een steeds belangrijkere rol zal spelen in de media, en vertelde innovatiemanager Andre Gall over innovatiestrategieën. Daarnaast was er een zogenoemde ‘start-upstreet’, waar bijna vijftig bedrijfjes hun nieuwste technologie lieten zien.

'Groot succes'

Naast sprekers uit het bedrijfsleven beklommen ook heel wat mediamensen het podium, waaronder Aster Nzeyimana (VRT Sandbox Sessions), Stijn Vlaeminck (Future of Sports Media), Andries Fluit (hoofd multimedia De Tijd), Wouter Van Driessche en Ine Renson (De Standaard), Alain Claes (Medialaan), Marc Hallez (Ment TV) en Jozefien Daelemans (Charliemag). 

Vorig jaar trok het festival ongeveer 800 bezoekers, maar toen was ook de capaciteit minder. Dit jaar stelde Bozar een zaal extra ter beschikking. "950 bezoekers is een heel mooi resultaat," zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir. "Het was een groot succes. Dat gaan we volgend jaar zeker opnieuw doen." 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?