Brussels Gallery Weekend geeft bezoekers een inkijk in 40 galerieën

Ook de Almine Reich Gallery neemt deel aan het Brussels Gallery Weekend met werk van Joe Andoe en Justin Adian.

Het Brussels Gallery Weekend kan voor zijn 11de editie opnieuw rekenen op 40 deelnemende galerijen en een dozijn artist-run spaces en kunstinstellingen. Van 6 tot en met 9 september zetten alle galerijen de reputatie van Brussel als bestemming voor hedendaagse kunst in de kijker. Nieuw dit jaar is een "meeting point" dat wordt opgesteld in het Vanderborghtgebouw in de Schildknaapsstraat.

Naast een ontmoetingspunt wordt het Vanderborghtgebouw ook een uithangbord voor jonge talentvolle kunstenaars, want curator Louis-Phillipe Van Eeckhoutte plant er de expositie Generation Brussels neer. De namen die hieraan deelnemen worden binnenkort bekendgemaakt.

"Het doel van dit initiatief is om bruggen te bouwen tussen de jonge en oude generaties en meer zichtbaarheid te geven aan opkomend talent", stelt Van Eeckhoutte.

Er zijn ook enkele nieuwe deelnemende galerijen zoals Alice, QG, Damien and the love Guru en Paul Soto Park View, een galerij uit Los Angeles.

Gratis shuttles

Aan kwaliteit is er geen gebrek tijdens het Brussels Gallery Weekend. De organisatie tipt artiesten zoals de Peruviaan Giancarlo Scaglia bij galerie Bernier-Eliades, en zijn werk rond de gewapende conflicten in zijn land in de jaren '80 en '90. In de galerie Stems is het dan weer uitkijken naar de uit Brooklyn afkomstige Tyrell Winston, en zijn werk uit afval en dagelijkse objecten.

Mobiliteit krijgt extra aandacht tijdens deze editie, want er zijn voetgangers- en fietsparcoursen gepland en gratis Art Brussels Shuttles vervoeren de bezoekers tussen de boven- en de benedenstad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?