Chocolademuseum wordt drie keer zo groot na verhuis

Chocolademuseum2_a9_saskia_vanderstichele_cmyk.jpg
Het vernieuwde chocolademuseum doet op 14 februari zijn deuren open in de Stoofstraat.
Het vernieuwde chocolademuseum doet op 14 februari zijn deuren open in de Stoofstraat.

Zoetebekken kunnen binnenkort hun hart ophalen in de Stoofstraat, vlakbij Manneken Pis. Daar doet op 14 februari het vernieuwde Choco Story, het grootste chocolademuseum ter wereld, haar deuren open. Na de verhuis zal de oppervlakte van het museum verdrievoudigd zijn.

Het enige chocolademuseum in het Brusselse stadscentrum vertoeft momenteel nog in de Guldenhoofdstraat, maar neemt binnen twee maanden zijn intrek in een 18e-eeuws pand in de Stoofstraat. Het straatje is geliefd bij toeristen omwille van zijn vele chocolatiers.

Choco Story wordt naar eigen zeggen het grootste chocolademuseum van de wereld. Met een interactief overzicht van 5.500 jaar cacao-, 500 jaar chocolade- en 100 jaar pralinegeschiedenis. En in het nieuwe gebouw zal ook veel meer plaats zijn om de kleurrijke chocoladegeschiedenis te vertellen.

Het museum zal zich namelijk uitstrekken over drie verdiepingen, ofwel meer dan 2.000 vierkante meter. Dat is drie keer zo groot dan het huidige Choco Story, waardoor er onder meer een exporuimte komt om te tonen hoe pralines gemaakt worden.

Lekkerbekken en chocoladeliefhebbers zullen er uiteraard ook volop kunnen proeven van de delicatesse. En voor die andere Belgische lekkernij moet u trouwens in het oude chocolademuseum zijn, want dat wordt omgevormd tot frietmuseum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?