Museumpas rondt kaap van 20.000 afnemers

© Karine Lalieux
| Met de Museumpas kan je 120 musea, waaronder Kanal, bezoeken.

Sinds de officiële lancering van de nationale Museumpas twee weken geleden zijn er meer dan 20.000 exemplaren over de toonbank gegaan. Een vierde van de passen werd in Brussel verkocht.

Dat schrijft De Standaard maandag.

Een Museumpas kan je al voor 50 euro in huis halen en verleent je een jaar lang de toegang tot 120 musea verspreid over het hele land. Het systeem is een beproefd succes in Nederland en lijkt nu ook de Belgische kunstliefhebbers te overtuigen.

Sinds de lancering ervan op 24 september schaften liefst 14.000 Belgen de Museumpas aan. Samen met de 6.000 passen die in mei in voorverkoop al over de toonbank gingen, rondt de Museumpas nu de kaap van 20.000 afnemers.

Vlaanderen boven

Het streefdoel van 50.000 verkochte passen binnen het eerste jaar ligt zo binnen handbereik. Vlaanderen voert de verkoopcijfers duidelijk aan. "Zo’n zestig procent van de passen is in Vlaanderen verkocht", zegt directrice Julie Van der heyden. "In Brussel is dat 25 procent, in Wallonië 15 procent."

In Brussel zijn de grotere cultuurhuizen zoals Bozar, met de expo Beyond Klimt, en Kanal-Centre Pompidou de grootste trekkers. Ook het Museum voor Kunst en Geschiedenis verkocht veel museumpassen.

Onder de 120 aangesloten musea zitten ook veel kleinere en regionale musea of tentoonstellingen, zoals GardeRobe MannekenPis en ADAM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?