Brusselse regisseur grote slokop bij Franstalige filmawards

TDN
© BRUZZ
04/02/2018
Philippe Van Leeuw

| Het oorlogsdrama van de Brusselse regisseur Philippe Van Leeuw kaapte vorig jaar ook al een aantal prijzen weg op het filmfestival van Berlijn.

Philippe Van Leeuw stal gisterenavond op de Magritte du Cinéma, de filmawards van Franstalig België, de show. Het oorlogsdrama van de Brusselse regisseur, 'InSyriated getiteld, sleepte zes prijzen in de wacht, waaronder die voor Beste film.

InSyriated, over een Syrisch gezin dat zich opsluit in een appartement in een belegerde Syrische hoofstad Damascus, kreeg ook de Magritte voor Beste scenario, Beste productie, Beste originele muziek, Beste geluid en Beste beeld. Van Leeuw verzilverde zo al zijn nominaties.

"De film kiest geen partij voor een bepaald kamp. Dat vind ik er zelf zo belangrijk aan", reageerde Van Leeuw na de uitreiking in Square aan de Kunstberg. "Wat mij betreft moet Bashar Al-Assad meteen vertrekken uit Syrië, maar het was belangrijk dat alle visies aan bod kwamen."

"De film geeft bovendien goed de redenen weer waarom Syrische vluchtelingen naar ons land komen. Ze zijn verplicht om te vertrekken en alles achter te laten. Ze hebben geen andere keuze", besloot de Brusselse regisseur.

De tweede langspeelfilm van Van Leeuw werd internationaal goed onthaald. Op het filmfestival in Berlijn kreeg InSyriated de prestigieuze publieksprijs. Het Belgische oorlogsdrama mocht vorig jaar ook het Filmfestival in Gent openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Film, Philippe Van Leeuw, InSyriated, Belgische film, regisseur, filmprijzen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni