| Het nieuwe filmfestival doet verschillende locaties aan, waaronder Bozar, Flagey, UGC De Brouckère, Palace en Galeries.

Claudia Cardinale eregast van Brussels International Film Festival

© Belga
30/03/2018

De Italiaans-Tunesische actrice Claudia Cardinale is de eregaste van de eerste editie van het Brussels International Film Festival (BRIFF), van 20 tot 30 juni. Het bijna 80-jarige filmicoon woont in de hoofdstad de openingsdagen bij en de retrospectieve die aan haar zal gewijd worden. Dat hebben de organisatoren vrijdag bekendgemaakt.

Claudia Cardinale, geboren in Tunis en van Siciliaanse afkomst, werd ontdekt door het Franse filmgenie Abel Gance en debuteerde in 1958 in de film 'Goha'. In 1963 ging haar carrière echt van start dankzij de film 'Otto e Mezzo' van Federico Fellini, waarin ze de ideale vrouw belichaamt in de fantasie van de in een sanatorium verblijvende Marcello Mastroianni. Daarna volgden rollen in 'Il Gattopardo' (De Luipaard) van Luchino Visconti, 'Once Upon a Time in the West' van Sergio Leone, 'The Pink Panther' van Blake Edwards en het epos 'Fitzcarraldo' van Werner Herzog.

Vorig jaar prijkte ze nog met een oude foto op het campagnebeeld van de zeventigste editie van het filmfestival van Cannes. In 2000 werd ze vanwege haar bekendheid benoemd tot UNESCO Goodwill Ambassadeur, waarmee ze de taak op zich nam vrouwenrechten te bevorderen.

Claudia Cardinale

Claudia Cardinale verwierf in de jaren 60 faam met rollen in onder andere 'Once Upon a Time in the West' van Sergio Leone.

Het nieuwe filmfestival doet verschillende locaties aan (Bozar, Flagey, UGC De Brouckère, Palace, Galeries, enz.) en pakt uit met drie competities (nationaal, internationaal en Europees). Er worden ook openluchtvertoningen voorzien, een speciaal luik voor jongeren, workshops, master classes, een filmmarkt en een forum Europese coproductie. Ergens midden mei zal de programmatie op een persconferentie worden meegedeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Film , Brussels International Film Festival

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni