‘Patser’ doet het uitzonderlijk goed in Vlaanderen, niet in Brussel

© Saskia Vanderstichele
| Met 'Patser' maakten Adil El Arbi en Bilall Fallah een eer­betoon aan de gangsterfilms uit de jaren 1980.

In Vlaanderen trok de film ‘Patser’ al 82.000 bezoekers op vijf dagen tijd. Een uitzonderlijk hoge kaartverkoop. In Brussel viel de verkoop tegen: daar trok de film 5.500 bezoekers, geen uitzonderlijke cijfers volgens Kinepolis Film Distribution.

Vijf dagen nadat de film ‘Patser’ in première is gegaan, kochten al 82.000 mensen een ticket. Ter vergelijking: 'De Premier' lokte ongeveer 50.000 bezoekers en voor 'Het Tweede Gelaat' kochten zo'n 62.000 mensen een ticket. Alleen 'F.C. De Kampioenen 3: Forever' deed het met 120.000 bezoekers na het openingsweekend beter, zo meldt de distributeur.

In Brussel zijn de bezoekerscijfers voor 'Patser' minder spectaculair. 5.500 bezoekers na vijf dagen is volgens de distributeur geen buitengewoon aantal. Dat zou nog kunnen veranderen als de in het Frans nagesynchroniseerde versie volgende maand in de zalen verschijnt, vermoedt woordvoerder Isabelle Couvreur.

‘Patser’ is de derde film van het regisseursduo dat eerder met ‘Image’ en ‘Black’ de harten van het publiek veroverde. In hun nieuwe film over de Antwerpse cocaïnehandel spelen onder anderen Matteo Simoni, Nora Gharib en Saïd Boumazoughe een hoofdrol.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?