Warm Brussels onthaal voor Girl

Sinds woensdag is Girl, het filmdebuut van regisseur Lukas Dhont ook in de Brusselse zalen te zien voor het grote publiek. Bijna overal lopen de zalen vol. “Dit heb ik nog nooit gezien.”

Zowel Cinema Galeries, Kinepolis, de twee UGC-bioscopen, White Cinema in Docks, Cinema Vendôme, Cinema Palace en Le Stockel hebben de film voor de eerste keer aan het grote publiek getoond in Brussel. En daar kwam heel wat volk op af.

Dinsdag ging de film, met in de hoofdrol de Brusselse Victor Polster, in avant-première in UGC De Brouckère. Dat gebeurde in het bijzijn van de cast. “We hadden aanvankelijk één zaal voorzien, goed voor zevenhonderd mensen”, zegt woordvoerder bij UGC Didier Delronche. “Maar er was zoveel interesse dat we er een twee en een derde zaal bij hebben moeten nemen. Op het einde volgde er een staande ovatie van verschillende minuten.”

Succes voor een nichefilm

Delronche spreekt van een ongezien succes. “We kunnen het niet vergelijken met pakweg Star Wars, maar voor een Belgische nichefilm is dit een gigantisch succes”, aldus Delronche. “Dit heb ik nog nooit gezien.” Hij spreekt alvast van de succesfilm van het jaar.

Woensdag was de film ook voor de eerste keer in White Cinema te zien, in Docks. “We kunnen van een succes spreken”, klinkt het daar. Al is dat succes iets bescheidener. “In een zaaltje waar 110 mensen in kunnen, zijn er 80 à 90 mensen komen kijken naar Girl.”

In Cinema Palace kon de eerste vertoning van Girl op iets meer dan 120 geïnteresseerden rekenen. “De zaal was niet helemaal vol, maar toch was dit een groot succes. Dit hadden we ook verwacht”, aldus algemeen directeur Olivier Rey.

In Brussel wordt de film vandaag in totaal 32 keer vertoond, in bioscopen als UGC, Kinepolis, Vendôme, Cinéma Palace en White Cinema.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?