Christophe Slagmuylder, ex-artistiek leider KFDA

| Christophe Slagmuylder wordt de nieuwe directeur-generaal van Bozar.

Christophe Slagmuylder voorgedragen als directeur-generaal van Bozar

NL
© Belga
19/10/2022

De raad van bestuur van Bozar heeft Christophe Slagmuylder voorgesteld als nieuwe directeur-generaal van het kunstencentrum. Dat maakte het kabinet van de bevoegde minister van Federale Culturele Instellingen, Hadja Lahbib (MR), woensdag bekend. Slagmuylder was eerder al directeur van Kunstenfestivaldesarts en intendant van de Wiener Festwochen.

De nieuwe directeur is gekozen uit 30 kandidaten die in aanmerking kwamen. De raad van bestuur koos hen uit op basis van nauwkeurige criteria. Het bezoldigingscomité, voorgezeten door Isabelle Mazzara, voerde de procedure uit met de ondersteuning van een extern wervingsbureau, aldus het kabinet-Lahbib.

"We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste keuze is om het Paleis voor Schone Kunsten naar nieuwe en opwindende horizonten te brengen," zegt Mazzara.

"Ik ben blij dat Christophe Slagmuylder, kunsthistoricus en artistiek directeur, aan het hoofd van Bozar staat. Als geboren Brusselaar heeft hij al een bijzondere affiniteit met de instelling. Zijn kwaliteiten worden algemeen erkend. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken," voegt mevrouw Lahbib toe.

Christophe Slagmuylder, geboren in 1967 in Brussel, studeerde kunstgeschiedenis aan de Université Libre de Bruxelles. Hij begon zijn carrière als hoogleraar visuele theorie aan de Haute École de La Cambre. Vanaf 2007 leidde hij het Kunstenfestivaldesarts voordat hij in 2018 intendant werd van het culturele festival Wiener Festwochen in de Oostenrijkse hoofdstad.

Algemeen directeur Sophie Lauwers overleed eind mei bij haar thuis op 55-jarige leeftijd. Sinds juni is Christine Perpette interim-directeur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Read more about: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Christophe Slagmuylder, Bozar, Kunstenfestivaldesarts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni