Afgelopen weekend bijna 2.000 coronatesten in Zuidstation

© Photo News
| Wachtrij aan het testcentrum in het Zuidstation.

In het nieuwe coronatestcentrum van Zuidstation hebben zich het voorbije weekend 1.977 mensen laten testen op Covid-19. Het Rode Kruis, dat het testcentrum beheert, bereidt zich voor op een drukke week.

Iedereen die terugkomt uit een rode zone en daar meer dan twee dagen verbleef, moet verplicht in quarantaine. De reizigers moeten zich op de eerste dag van hun terugkeer meteen laten testen, en ook op de zevende dag. Daarom werd onder meer in het station van Brussel-Zuid een coronatestcentrum ontwikkeld.

Afgelopen weekend was het al meteen zeer druk. Zaterdag, op de openingsdag, werden er 747 tests afgenomen, zondag waren dat er zelfs 1.230. In principe kunnen er dagelijks maar ongeveer 800 mensen terecht voor een test, maar dat aantal is dus zondag al overschreden. "Het belooft ook deze week druk te worden", klinkt het bij het Franstalige Rode Kruis.

Het Rode Kruis staat ook in voor de testcentra in Etterbeek, Vorst en Schaarbeek. Daar werden afgelopen zaterdag ongeveer 2.080 tests afgenomen. De cijfers van zondag zijn nog niet bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?