Zaterdag is een nieuw coronatestcentrum geopend in de Fonsnylaan 47 in Sint-Gillis. Dat centrum is er specifiek voor reizigers die met een internationale trein in het Zuidstation aankomen. Iedereen die uit een rode zone naar ons land reist, moet verplicht een coronatest laten afnemen bij de terugkeer. Dat was nog niet voor alle reizigers even duidelijk, zo blijkt.

Het testcentrum is elke dag open van 9 uur 's morgens tot 23.30 uur 's avonds. Het Rode Kruis staat in voor de organisatie, de Brusselse gezondheidsinspectie coördineert de opvolging. Ze maken zich sterk dat er dagelijks tot 750 tests kunnen plaatsvinden.

In Brussel-Zuid komen deze dagen zo'n duizend internationale treinreizigers per dag toe, schat woordvoerder Dimitri Temmerman van de NMBS. Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie verduidelijkt dat de reizigers ook nog in de andere zeven testcentra van Brussel terecht kunnen. Die zijn voortaan ook open in het weekend, maar een test moet er wel op voorhand online gereserveerd worden.

Wie vanuit een rode zone naar Brussel of de rest van ons land reist, moet verplicht een coronatest laten afnemen op de dag van de terugkeer of de dag erna. Ze moeten ook verplicht zeven dagen thuis blijven. Op dag 7 volgt dan een tweede coronatest. Pas als die laatste test negatief is, mag de persoon uit quarantaine.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Sint-Gillis , Gezondheid , reizigers , Zuidstation , coronatestcentrum , Inge Neven , treinreizen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni