Brusselse testcentra voortaan ook tijdens weekend open

© PhotoNews
| De Brusselse testcentra, zoals dit in Merode, zijn voortaan zeven dagen op zeven open (archiefbeeld)
Updated: 02-01-2021 - 14:33

De zeven Brusselse testcentra naast dat van Brussel-Zuid zijn voortaan ook in het weekend open, om zo goed mogelijk de vraag naar testcapaciteit op te vangen. Dat brengt de gewestelijke capaciteit voortaan op 70.000 tests per week, bovenop de capaciteit van de privélabo's.

Alle hens aan dek in de testcentra om het coronavirus in te dijken. Naast de opgeschroefde testcapaciteit op de luchthaven en de 840 tests die voortaan in Brussel-Zuid kunnen worden afgenomen, zullen de zeven andere testcentra in het Brussels gewest voortaan zeven dagen op zeven open zijn.

Dat meldt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) in een perscommuniqué.

De zeven andere testcentra van het Brusselse gewest zullen vanaf 2 januari ook in het weekend open zijn, nu reizigers verplicht worden twee coronatests af te laten nemen en in de tussentijd in quarantaine te verblijven. Dat zal leiden tot een toename van de vraag om tests.

Reservatie nodig

In die zeven centra (Pacheco, Albert, Merode, Heizel, Molenbeek, Schaarbeek et Anderlecht) moet je online reserveren voor een test, in tegenstelling tot de testplekken in Zaventem en Brussel-Zuid.

De capaciteit ligt er momenteel op 70.000 testen per week, en die wordt nog aangevuld met de testcapaciteit van de privélabo's.

Ook op de luchthaven van Charleroi, en in de stations van Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins openen testcentra. Elke persoon die een test moet laten afnemen, ontvangt een testcode per sms en hoeft daardoor niet te betalen voor de afname.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?