| Er zullen dagelijks zo'n 150 tests kunnen worden verwerkt in het centrum.

Sint-Joost krijgt opnieuw een testcentrum

TRO
© BRUZZ
25/11/2020

Sint-Joost-ten-Node krijgt opnieuw een coronatestcentrum. Op 7 december zal het gemeentelijke testcentrum openen in het Royal-gebouw in de Sint-Franciscusstraat.

Op dezelfde plaats werd eind augustus ook al een testcentrum geopend. Op 30 september ging dat echter dicht, volgens de gemeente omdat het Rode Kruis een andere locatie gevonden had. De gemeente zelf heeft nu het initiatief genomen om opnieuw een testcentrum te openen vanaf 7 december en voor de duur van 3 maanden. Ook het laboratorium Eurofins, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de federale overheid zijn betrokken.

"Met dit gemeentelijk screeningcentrum leveren we een lokale dienstverlening waarvan de doeltreffendheid werd aangetoond in de strijd tegen de pandemie," aldus burgemeester Emir Kir. "Ik herinner eraan dat er bij de eerste opening gemiddeld 150 tests per dag werden uitgevoerd."

Dat er inmiddels een grote overcapaciteit qua beschikbare tests in Brussel is, doet volgens de gemeente niets af aan de noodzaak van het nieuwe centrum: "Het is vooral een kwestie van lokale dienstverlening," aldus het kabinet-Kir.

Het centrum is elke dag toegankelijk, van 8u tot 17u van maandag tot vrijdag, na afspraak en op vertoon van een CPC-code of een medisch voorschrift en een identiteitsbewijs. Het is gelegen in het gebouw Royal, zaal Tanger (ingang via de Sint-Franciscusstraat 65).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Gezondheid, Samenleving, Emir Kir, coronavirus, corona, coronacrisis, coronatestcentrum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni