Testcentrum Sint-Joost dan toch toegankelijk voor alle Brusselaars

© Photonews
| Ook in verschillende andere gemeentes kwam er al een lokaal testcentrum.

Een nieuw testcentrum opende vorige week de deuren in de gemeente Sint-Joost. Deze was oorspronkelijk exclusief voorbehouden voor inwoners van de gemeente, maar sinds maandag kan elke Brusselaar zich er laten testen.

Na de gemeente Molenbeek en Schaarbeek heeft sinds 28 augustus ook de gemeente Sint-Joost een eigen testcentrum. Deze kwam er op initiatief van de gemeente, het Gewest en de Gemeenschappelijke gemeenschapscommissie samen met de Algemeen Belgisch Geneesherenverbond en het Rode Kruis van België.

De gemeente Sint-Joost, die gemeentelijke lokalen ter beschikking stelt en bijstand verleent met administratieve, logistieke en technische middelen, wou oorspronkelijk enkel inwoners van de gemeente laten testen, om zo de drempel om een test af te laten nemen bij haar eigen inwoners te verkleinen.

Vandaag laat de gemeente via een persbericht weten dat het testcentrum toegankelijk is voor elke Brusselaar. "In overleg met het Brussels Gewest heeft de gemeente Sint-Joost beslist om een solidaire aanpak te kiezen door het centrum open te stellen voor alle personen die over een medisch voorschrift of een CPC-code beschikken om zich te laten testen," klinkt het.

Het centrum moet bijdragen aan een rustige start van het schooljaar net als de veilige werkhervatting en mogelijke sociale activiteiten waarbij uiteraard de maatregels in acht worden genomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?