Molenbeek verhuist gemeentelijk testcentrum en breidt uit

© Belga
30/09/2020

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek opent vanaf donderdag in de Werkhuizenstraat een nieuw gemeentelijk testcentrum voor Covid-19. De vorige locatie op de Ninoofsesteenweg werd te klein, waardoor een verhuis én een uitbreiding van de capaciteit aan de orde was.

Molenbeek besliste al op 1 juli om een testcentrum voor COVID-19 te openen. Daar kon het tot 200 testen per dag aan, maar dat bleek niet meer te volstaan. In de Werkhuizenstraat vindt het nu een voormalig OCMW-gebouw dat voldoende ruimte en meer comfort biedt, zodat er tot 300 testen per dag afgenomen kunnen worden.

Tot dusver vonden vooral Molenbekenaren hun weg naar het testcentrum, maar de naambekendheid neemt toe en dus komen er ook mensen langs om zich te laten testen op het coronavirus. "Het centrum is bekend aan het worden en dus zijn er artsen die soms niet-Molenbekenaren doorsturen", zegt burgemeester Catherine Moureaux (PS).

Financiële steun

De omkadering en de werking wordt volledig gefinancierd door de gemeente Molenbeek zelf, enkel voor de verwerking van de testen werd er een protocolakkoord aangegaan met het Sint-Pietersziekenhuis, dat kan rekenen op federale steun. De steun van het Brussels Gewest blijft weliswaar nog achter.

Moureaux hoopt op extra financiële steun. "Op termijn, en dat kan snel gaan, zal Molenbeek een van de grotere gewestelijke testcentra ontvangen waar meerdere gemeenten van gebruik kunnen maken. Om dat mogelijk te maken hebben we nood aan meer financiering en extra helpende handen", zegt de Molenbeekse burgemeester.

Het gemeentelijk testcentrum van Molenbeek werkt enkel op voorschrift van een dokter en is open van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur en op zaterdag en zondag van 9 tot 13 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , testcentrum covid-19 , coronatestcentrum , Catherine Moureaux

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni