Een covid-19-test in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht

Lokaal testcentrum opent de deuren in Sint-Joost-ten-Node

JP
© BRUZZ
25/08/2020

Na de gemeente Molenbeek en Schaarbeek komt er nu ook in de gemeente Sint-Joost-ten-Node een eigen testcentrum. Dat moet de drempel om een test af te laten nemen verkleinen.

Daarvoor werken de gemeente, het Gewest en de Gemeenschappelijke gemeenschapscommissie samen met de Algemeen Belgisch Geneesherenverbond en het Rode Kruis van België. De gemeente Sint-Joost-ten-Node zal gemeentelijke lokalen ter beschikking stellen en bijstand verlenen met administratieve, logistieke en technische middelen. Dat meldt het kabinet van burgemeester Emir Kir in een persbericht.

Tegen het eind van de week wordt het in gebruik genomen. Het is bedoeld om personen die potentieel besmet zijn of terugkeren van reizen uit rode zones de mogelijkheid te bieden om snel getest te worden. Kir is tevreden over het initiatief: "Wij zijn steeds proactief geweest in de strijd tegen de verspreiding van COVID-19. Met dit testcentrum, voorbehouden voor de inwoners van de gemeente, stellen we alles in het werk om de terugkeer van de laatste vakantiegangers in goede banen te leiden."

Het centrum moet bijdragen aan een rustige start van het schooljaar net als de veilige werkhervatting en mogelijke sociale activiteiten waarbij uiteraard de maatregels in acht worden genomen.

Het is niet de eerste gemeente waar een lokaal centrum wordt geopend. Ook in Molenbeek werd eerder al een centrum in gebruik genomen, net als in Schaarbeek. Overige testcentra bevinden zich verspreid over het Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni