Geneeskunde voor het Volk opent eigen testcentrum in Schaarbeek

© Photonews

Donderdag komt een nieuw testcentrum in Schaarbeek, op initiatief van Geneeskunde voor het Volk. “We kunnen niet langer een antwoord bieden op de groeiende vraag aan tests”, zegt dokter Nele Vandenbempt aan Het Laatste Nieuws.

De organisatie ‘Geneeskunde van het volk’ biedt gratis medisch hulp aan. Nu installeert de organisatie ook een eigen testcentrum in Schaarbeek. "Wanneer ik mijn patiënten naar het Brugmannziekenhuis stuur, komen ze in een wachtrij van zo’n zestig personen terecht”, vertelt dokter Nele Vandenbempt aan Het laatste Nieuws. "In sommige centra duurt het vier dagen voor de mensen hun resultaat krijgen. Dat is onaanvaardbaar", klinkt het.

Schaarbeek heeft na Molenbeek de grootste stijging van besmettingen in het Brussels Gewest. Daarom werd besloten om het testcentrum daar neer te zetten. Het centrum zal dagelijks de deuren openen tussen 18 en 19 uur. “We zouden in elke Brusselse gemeente een testcentrum moeten installeren. De eerstelijnshulp speelt immers een cruciale rol in de indijking van het virus”, besluit Vandembempt in Het Laatste Nieuws.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?