Wouter Beke (CD&V), Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding in de regering-Jambon

| Wouter Beke (CD&V), Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding in de regering-Jambon.

Beke begrijpt kritiek vaccinatiecentra Vlaamse rand niet

© Belga
12/02/2022

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) heeft zijn onbegrip uitgesproken over de kritiek die hij kreeg van Vlaamse vaccinatiecentra over de beslissing dat Brusselse en Waalse jongeren ook daar boosters konden krijgen. Dat deed hij tijdens een bezoek aan vaccinatiecentrum Webbekom, bij Diest, het 'jongste' vaccinatiecentrum van Vlaanderen.

Onder meer de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (Vooruit), had op vrijdag kritiek geuit op de beslissing. "In het najaar was het de burgemeester van Vilvoorde die om het Covid Safe Ticket vroeg, omdat ongevaccineerde jongeren van Brussel naar Vilvoorde zouden komen", zegt Beke. "Als er dan jongeren zijn die zich willen laten vaccineren, willen we hen die kans geven", aldus de minister.

"Er is met de vaccinatiecentra gesproken. Het zal ook geen overrompeling worden aangezien de Brusselse jongeren een minder hoge vaccinatiegraad hebben dan de Vlaamse", aldus Beke. Ook technisch zou het geen probleem moeten zijn om de Brusselse jongeren op te nemen in het Vlaamse vaccinatiesysteem Vaccinnet.

In het 'jongste' vaccinatiecentrum van het landsgedeelte toonde Beke zich tevreden over de snelle opstart van het centrum dat de inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem voorziet van vaccins. "De eerstelijnszone Demerland heeft alles in het werk gesteld om mensen vlot te kunnen vaccineren en het vaccinatietempo op te krikken. Door dit lokaal te organiseren proberen we dicht bij de mensen te staan", besluit Beke.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni