Woensdag 22 december 2021 in het vaccinatiecentrum Pacheco: kinderen vanaf 5 jaar kunnen nu ook een Pfizer-vaccin in lagere dosis krijgen als bescherming tegen het coronavirus

Tervuren en Zaventem leggen besluit Beke naast zich neer: 'Prikken geen Brusselaars'

JP
© BRUZZ
11/02/2022
Updated: 11/02/2022 15.41u

De vaccinatiecentra van Zaventem en Tervuren zullen niet ingaan op de beslissing van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) om kinderen tussen 12-17 jaar uit Brussel of Wallonië in hun vaccinatiecentra te vaccineren.

Dit werd beslist door de eerstelijnszone Druivenstreek samen met de burgemeesters van de betrokken gemeenten (Zaventem, Tervuren, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Overijse en Hoeilaart).

De praktische organisatie is te ingewikkeld voor de vaccinatiecentra omdat de administratieve gegevens niet beschikbaar zijn. Dat betekent dat een vlotte en foutloze manier van werken moeilijk is, zo laat Dirk Devroey weten aan de redactie van BRUZZ.

De centrumvoorzitter van het vaccinatiecentrum in Tervuren herinnert dat alleen de inwoners van Overijse, Tervuren en Hoeilaart in dat centrum gevaccineerd kunnen worden.

De vaccinatiecentra van Tervuren en Zaventem roepen de andere vaccinatiecentra in de Rand op om een gelijkaardige beslissing te nemen.

Vlaams minister Beke liet donderdag, na een hele dag onduidelijkheid, weten dat ook Brusselse jongeren toch de boosterprik mochten gaan halen in de Vlaamse Rand. De praktische details zouden vrijdag worden vastgelegd. Nu blijkt dus dat het niet voor alle centra in de Rand zal gelden.

Ook vrijdag klinkt de oproep aan alle vaccinatiecentra om mee te werken. "De meerderheid van de centra doet dat al," klinkt het bij het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid. "Er zijn gesprekken gaande met de burgemeesters van de centra die niet meewerken om hen toch te overtuigen." De centra organiseren de vaccinaties zelf en ook de timing waarop ze boosterprikken voor jongeren gaan zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Gezondheid , boosterprik , De Rand

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni