Brusselaars kunnen coronaprik ook in apotheek krijgen

© PhotoNews
| Brusselse apothekers hebben het druk tijdens de coronacrisis.

De Brusselse inhaalbeweging om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen, breidt zich nu ook uit naar de apotheken. De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) lanceert het project "Pharma-on-tour" en biedt Brusselaars de mogelijkheid om zich in of aan de apotheek te laten vaccineren.

In het Brussels gewest heeft 40 procent van de inwoners geen vaste huisarts, waardoor ze voor dagelijkse kwaaltjes en medische informatie vaak op apothekers vertrouwen. Tijdens de vaccinatiecampagne hebben de apothekers vanuit hun vertrouwensband al een sensibiliserende rol gespeeld en konden ze mensen ook inschrijven voor vaccinatie.

Na de plannen om te vaccineren in winkels, bedrijven, scholen en de wijken, was het dan ook logisch om ook de apotheek in te schakelen in het Brusselse vaccinatieplan. "De bedoeling van het Pharma-on-tour-project is dan ook om alle praktische bezwaren weg te nemen en de vaccinatie nóg dichter bij de burger te brengen, in zijn eigen vertrouwde omgeving", klinkt het.

Naar gemeenten met lage vaccinatiegraad

Concreet vindt de vaccinatie bij de apotheker plaats in de apotheek zelf of in een mobiel vaccinatiepunt, een bus of tent bijvoorbeeld, dat voor de apotheek wordt opgesteld. Pharma-on-tour gaat langs in vooraf geselecteerde apotheken in gemeenten met een lage vaccinatiegraad.

De eerste twee apotheken zijn één in de Havenwijk in Sint-Jans-Molenbeek en één in de Colignonbuurt in Schaarbeek. Uitgebreidere communicatie over de startdatum van Pharma-on-tour, de planning en andere deelnemende apotheken volgt later.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?