Brusselse 65-plussers krijgen vanaf maandag derde dosis coronavaccin

© An Missotten-BRUZZ
| Vanaf maandag 4 oktober kunnen 65-plussers zonder afspraak hun derde coronaprik halen.

De 65-plussers die in Brussel wonen, kunnen vanaf maandag 4 oktober al op eigen initiatief naar een vaccinatiepunt gaan om hun derde dosis van het vaccin te krijgen. De uitnodigingen worden pas vanaf een week later verstuurd.

De contacten breiden zich uit nu de scholen opnieuw open zijn en er opnieuw meer fysiek naar het werk wordt gegaan. Om de ouderen te beschermen wanneer hun immuunrespons na enkele maanden soms minder goed is, kunnen zij nu een herhalingsdosis krijgen van het Covid-19 vaccin. 

In Brussel worden vanaf 11 oktober alle 65-plussers stapsgewijs uitgenodigd voor een derde prik. Er wordt gestart met de 85-plussers, mensen uit jongere leeftijdsgroepen volgen daarna. Maar ook daarvoor al kunnen senioren zonder uitnodiging al aanspraak maken op hun herhalingsdosis. Vanaf maandag 4 oktober mogen de 65-plussers zelf naar een vaccinatiepunt gaan en kunnen ze op vertoon van de identiteitskaart een derde dosis van het vaccin van Moderna of Pfizer krijgen.

In Brussel zijn nog vier vaccinatiecentra open in Vorst, Molenbeek, Pacheco (Brussel-stad) en Sint-Pieters-Woluwe. Daarnaast kunnen Brusselaars ook terecht in één van de Vacci-Bussen, in de lokale vaccinatieposten, bij hun huisarts, in bepaalde wijkgezondheidscentra of in ziekenhuizen die deelnemen aan de vaccinatiecampagne.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?