Een man op een Brussels terras toont zijn Covid Safe Ticket (CST)

| Een man op een Brussels terras toont zijn Covid Safe Ticket (CST.)

Brusselse 65-plussers ontvangen automatisch papieren CST

TDN
© BRUZZ
26/10/2021

Alle Brusselse senioren (65-plussers) zullen via de post een papieren versie van hun coronacertificaat ontvangen. Dat heeft Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie dinsdag gemeld.

De coronacrisis legde de digitale kloof in Brussel pijnlijk bloot. Onderwijs online organiseren bleek tijdens de lockdownperiode al geen sinecure, omdat heel wat leerlingen niet over een eigen laptop beschikken. Dak- en thuislozen konden zich bij gebrek aan smartphone of openbare plaatsen met internet niet informeren over Covid-19 en de vaccinatieprocedure. Affiches verwezen door naar infowebsites. Dat alles was ook niet altijd evident voor senioren.

Het uitgebreide Covid Safe Ticket (CST) dreigde dat fenomeen nog te vergroten. Een simpele QR-code, waarop gegevens over je vaccinatiestatus, herstelstatus of besmetting verzameld zijn, geeft je toegang tot cafés, restaurants, theaters of ander sociale evenementen. Geen probleem voor de meeste mensen, tenzij je natuurlijk niet beschikt over een smartphone of er niet handig genoeg mee bent.

Daarom besliste de GGC om aan alle Brusselaars ouder dan 65 jaar automatisch een papieren versie van het coronacertificaat op te sturen. “Op die manier vermijden we bij deze groep sociale exclusie door de digitale kloof,” verduidelijkt Inge Neven tijdens haar wekelijkse persmoment. In Brussel wonen zo’n 160.000 65-plussers, ofwel 13 procent van de totale bevolking.

Wie jonger is dan 65 jaar – en dus niet automatisch een papieren CST in de brievenbus krijgt – kan naar het callcenter (02/214 19 19) bellen om er eentje aan te vragen. Het elektronisch loket van de GGC kan ze ook per mail opsturen op aanvraag, of je kan je wenden tot je gemeente.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni