Centra voor mensen met beperking aan de beurt voor vaccinaties

© PhotoNews

De inwoners en het personeel in de rust- en verzorgingstehuizen in Brussel hebben hun vaccinatie gekregen en dus is het nu de beurt aan de overige instellingen van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. Vanaf vandaag, maandag 1 maart, start daar de volgende fase in de vaccinatiecampagne. Dat maakt welzijnsinstelling Iriscare bekend.

De nieuwe fase heeft betrekking op de verblijfscentra voor personen met een handicap, revalidatiecentra, psychiatrische verzorgingstehuizen, initiatieven voor beschut wonen en de dagcentra en dagverzorgingscentra voor ouderen of personen met een handicap. Tijdens de vaccinatiecampagne kunnen alle begunstigden en personeelsleden die dat willen, zich laten inenten tegen het coronavirus.

In de eerste fase, die van begin januari tot eind februari liep, werd er in de rust- en verzorgingstehuizen en serviceresidenties gevaccineerd. Daarbij werden er 36.659 vaccins geleverd aan de 162 Brusselse instellingen.

Iriscare roept nogmaals op dat het zoveel mogelijk inwoners, begunstigden en personeelsleden van de Brusselse instellingen zich moeten laten vaccineren om de meest kwetsbare personen te beschermen. Eerder werd namelijk bekend dat de vaccinatiebereidheid van het zorgpersoneel in de Brusselse rusthuizen laag is.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?