Vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar met een lagere dosis van het Pfizer-vaccin is sinds eind december 2021 mogelijk
© Belgaimage | Een kind wordt gevaccineerd met de kinderversie van het Pfizer-vaccin.

Ministers vragen advies over boosterprik voor jongeren

© Belga
26/01/2022

De ministers van Volksgezondheid hebben de Hoge Gezondheidsraad gevraagd tegen het weekend een advies af te leveren over de boosterprik voor 12-plussers. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) woensdag na afloop van de vergadering. "Ik stel voor om met een 'informed consent' te werken, zodat we het op vrijwillige basis kunnen aanbieden," aldus Beke.

De Hoge Gezondheidsraad kwam vorige week al met een advies waarin werd aangeraden om jongeren tussen 12 en 18 jaar met een verzwakte immuniteit, een boosterprik te geven. Nu wordt dus ook een advies gevraagd voor alle 12-plussers, nadat Beke het dossier opnieuw op tafel legde binnen de IMC. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft daarvoor nog geen beslissing genomen.

Kazou, de jeugddienst van de CM, merkte eerder al op dat sommige Europese landen hun vaccinatieregels hebben aangepast. Daardoor zou voor sommige jongeren die binnenkort willen gaan skieën, de dubbele vaccinatie niet meer geldig zijn. Oostenrijk en Italië bijvoorbeeld brengen de geldigheidsduur van de basisvaccinatie vanaf 12 jaar vanaf 1 februari terug van 12 naar 6 maanden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie