De Gordel introduceert voor het eerst gravelparcours

Stormschade in het Zoniënwoud na de doortocht van stormen Eunice en Franklin op 21 en 22 februari 2022: omgewaaide bomen en afbroken takken op de Tumuliweg. Stormschade in het Zoniënwoud na de doortocht van stormen Eunice en Franklin op 21 en 22 februari 2022: omgewaaide bomen en afbroken takken op de Tumuliweg.
© Peter Dhondt/BRUZZ
| De Tumuliweg in het Zoniënwoud (archieffoto).
© Peter Dhondt/BRUZZ
| De Tumuliweg in het Zoniënwoud (archieffoto).

Het jaarlijkse fiets- en wandelevenement De Gordel introduceert voor het eerst een gravelparcours. De routes zijn donderdag bekendgemaakt in Tervuren, in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA).

De Gordel, die zondag 3 september plaatsvindt, biedt fiets- en wandelliefhebbers jaarlijks een hele resem aan activiteiten. De traditionele wandelingen van 5, 10 of 15 kilometer en de fietstochten van 20, 40 en 60 kilometer staan opnieuw op het programma. Ook de Gordelklassieker, de fietstocht van 100 kilometer, en de pelotonrit van 125 kilometer zijn nog een keer toegevoegd.

Voor het eerst lanceert De Gordel ook een gravelparcours. Twee routes van 52 en 77 kilometer loodsen gravelfietsers vanuit Overijse doorheen het glooiende landschap van de Druivenstreek, via Huldenberg tot aan het Park van Tervuren, om opnieuw uit te komen in Overijse. Een trailrun van 23 kilometer, met de nodige hoogtemeters, brengt lopers naar het Park van Tervuren, het Zoniënwoud en het Marnixbos.

Nog een nieuwigheid is de wandeling met augmented reality voor kinderen. Via een virtueel spel verzamelen kinderen puzzelstukken doorheen de wandeling, waarmee ze op het einde een leuke prijs kunnen afhalen.

Behalve voor de fietspelotonrit is deelname aan alle wandelingen en fietstochten gratis. Inschrijven is wel verplicht.

Zoals de afgelopen jaren, wordt ook tijdens deze editie voor elke geregistreerde deelnemer een boom geplant in de Vlaamse Rand, in samenwerking met de Bûûmplanters

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?