De Gordel lokte 8.700 geregistreerde deelnemers naar Vlaamse Rand

Gordel_fietsers_2_cmyk.jpg
Iedereen gelukkig! De Gordel heeft voor elk wat wils: kuitenbijters voor fanatieke fietsers, maar ook speels tochtjes voor ouders met kleine kinderen.
Iedereen gelukkig! De Gordel heeft voor elk wat wils: kuitenbijters voor fanatieke fietsers, maar ook speels tochtjes voor ouders met kleine kinderen.

De Gordel, het jaarlijkse wandel- en fietsevenement door de Vlaamse Rand, heeft 8.700 geregistreerde deelnemers gelokt. Dat meldt Vlaams minister van Sport en Vlaamse Rand Ben Weyts in een persbericht.

Na twee corona-edities, waarbij het evenement werd gespreid over een hele week, vond De Gordel opnieuw plaats in normale omstandigheden: één groots evenement met een mix van sport, optredens en animatie in de Vlaamse Rand.

Vanuit de Plantentuin van Meise en het Provinciedomein van Huizingen vertrokken zowat 8.700 wandelaars en fietsers voor een wandeling of fietstocht doorheen de Vlaamse Rand.

Vanop beide plekken kon gestart worden voor wandelingen van 5, 11 of 14 kilometer, of fietstochten van 21, 38, 60 of 100 kilometer. Vanuit de Plantentuin van Meise vertrokken ook vijf pelotons. Ook minister Weyts zelf fietste mee.

Nieuw dit jaar was het Gordelcrossparcours in het provindiedomein van Huizingen. In de plantentuin van Meise konden bezoekers doorheen de dag genieten van animatie en optredens en in Huizingen was er een concert van #LikeMe.

Net zoals tijdens de voorbije twee corona-edities, wordt ook dit jaar voor elke geregistreerde deelnemer een Gordelboom geplant. Met de huidige editie komen er dus een kleine 10.000 bomen bij. "De Gordelbomen symboliseren onze offensieve aanpak voor een groenere Vlaamse Rand", zegt minister Weyts.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?