Zo'n 11.000 geregistreerde deelnemers voor De Gordel

2015-topdag-fietsers-ftr.jpg
© Gordelfestival
| De Gordelklassieker - een fietstocht van ruim 100 kilometer doorheen de Vlaamse rand - wordt gereden in pelotons van 125 personen.
© Gordelfestival
| De Gordelklassieker - een fietstocht van ruim 100 kilometer doorheen de Vlaamse rand - wordt gereden in pelotons van 125 personen.

Tussen 28 augustus en 5 september hebben zo'n 11.000 mensen deelgenomen aan De Gordel met een wandeling of fietstocht in de Vlaamse Rand. Bevoegd Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) spreekt van een "succesolle editie".

Na een afgeslankte editie in 2020 konden fietsers en wandelaars dit jaar opnieuw min of meer gordelen als vanouds. Net als vorig jaar werd gekozen voor een Gordelweek, maar dit jaar waren ook de animatie en optredens terug van weggeweest.

Verspreid over de hele Vlaamse Rand waren er zo'n 11.000 geregistreerde deelnemers. Daarnaast hebben ook 60.000 fietsers hun "100 km challenge" op de app Strava voltooid.

"We kunnen spreken van een onvergetelijke gordeleditie met als hoogtepunt een zonovergoten slotdag met een uitgebreid sportief programma en tal van optredens en animatie", zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts.

Ook vzw de Rand blikt tevreden terug. "We zijn absoluut tevreden terug zoveel mensen te hebben mogen ontvangen in onze gemeenschapscentra", zegt Jo Van Vaerenbergh, directeur van vzw de Rand. "Naast de deelname aan het sportieve en culturele aanbod was het toch vooral de blijdschap van mekaar terug te kunnen ontmoeten die deze editie overheerste."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?