Woensdag 22 december 2021 in het vaccinatiecentrum Pacheco:  kinderen vanaf 5 jaar kunnen nu ook een Pfizer-vaccin in lagere dosis krijgen als bescherming tegen het coronavirus
© Belgaimage | Op 22 december kregen de eerste kinderen vanaf 5 jaar een prik in het vaccinatiecentrum Pacheco.

Duizendtal jonge kinderen gevaccineerd in Pacheco, maandag volgen andere centra

EC
© BRUZZ
07/01/2022

Vanaf volgende week maandag kunnen kinderen tussen 5 en 11 jaar oud in alle zeven Brusselse vaccinatiecentra terecht voor een prik. Tot nu toe kon dat alleen maar in het centrum Pacheco bij de Kruidtuin. Vanaf dinsdag komen daar nog enkele ziekenhuizen bij, meldt de GGC.

Het gaat om de centra van Anderlecht, Vorst, Molenbeek, Ukkel, Sint-Pieters-Woluwe en het Militair Hospitaal in Neder-over-Heembeek. Ouders kunnen hun kinderen nu al inschrijven via het afsprakenplatform Bruvax.

Die centra krijgen, net als het vaccinatiecentrum Pacheco, een nieuwe Smurfen-inkleding op kindermaat. De voorbije twee weken kregen kinderen die zich lieten vaccineren in Pacheco al een pluchen smurfenknuffel en snoepjes na hun prik. Dat werd volgens de GGC op prijs gesteld.

1.029 kinderen gevaccineerd

De kindervaccinatie is nu ruim twee weken bezig in Brussel, voorlopig alleen in het vaccinatiecentrum Pacheco. Daar zijn tot nu toe 1.029 kinderen tussen 5 en 11 jaar gevaccineerd, meldt de GGC, op in totaal negen openingsdagen. Het gaat gemiddeld om 114 kinderen per dag. “Dat is meer dan we hadden voorspeld,” zegt de GGC.

In totaal komen in Brussel ongeveer 100.000 kinderen van 5 tot 11 jaar oud in aanmerking voor het vaccin, zei de GGC eerder. Volgens de cijfers van Sciensano zijn in heel Brussel nu zo’n 4.600 jonge kinderen gevaccineerd. Daaronder vallen ook de risicopatiëntjes die in de ziekenhuizen gevaccineerd zijn.

De GGC vraagt alle ouders wel om op voorhand een afspraak te maken. De vaccinatiecentra openen voor de kinderen ook buiten de schooluren, vooral op woensdagnamiddagen en zaterdagen.

  • Anderlecht: woensdag van 12.30 tot 18 uur en zaterdag van 8.30 tot 14 uur.
  • Vorst: zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur
  • Militair Hospitaal: van maandag tot vrijdag van 15 tot 17 uur
  • Molenbeek: woensdag van 12.30 tot 17.30 uur,
  • Pacheco: van maandag tot zaterdag van 9.30 tot 17 uur
  • Ukkel: woensdag van 14 uur tot 16.30 uur
  • Sint-Pieters-Woluwe: alle dagen van 9 tot 17 uur, op dinsdag en woensdag van 9 tot 21 uur.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie