Kliniek Sint-Jan, aan de Kruidtuinlaan in Brussel-Stad

| Kliniek Sint-Jan aan de Kruidtuinlaan in Brussel-Stad.

Europa Ziekenhuizen en Kliniek Sint-Jan zetten eerste stappen richting fusie

© Belga
22/09/2022

De Europa Ziekenhuizen en de Kliniek Sint-Jan, beide gelegen in Brussel, zijn een proces van toenadering aangegaan. Dat maken ze zelf bekend. Met een mogelijke fusie willen ze een nieuw geheel creëren dat medisch en financieel sterk genoeg is en tegelijk de werking kan versterken.

De twee raden van bestuur hebben samen met de directiecomités en in dialoog met de medische raden unaniem de beslissing genomen om te bekijken welke gezamenlijke toekomstplannen mogelijk zijn. Er is een stuurgroep opgericht om een fusie- en integratieplan op te stellen en binnenkort voor te leggen.

Het ambitieuze project moet zorgen voor meer stabiliteit op medisch en financieel vlak. Beide ziekenhuizen zijn ervan overtuigd dat hun ziekenhuissites en poliklinieken complementair genoeg zijn.

"In de Brusselse regio zorgen we al voor één op de vijf patiënten. Samen zullen we zo een toonaangevend algemeen ziekenhuis in de Brusselse regio worden. Wij zullen dit doen in samenwerking met het academisch ziekenhuis van ons netwerk en onze universitaire partners", klinkt het in een persmededeling.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni