Wachtlijsten voor niet-dringende zorg bijna allemaal weggewerkt

© PhotoNews
| De Brusselse ziekenhuizen hebben de wachtlijsten voor niet-dringende zorg bijna allemaal weggewerkt.

De meeste patiënten die hun niet-dringende ingreep moesten uitstellen door corona, zijn inmiddels verzorgd. Bij de Brusselse ziekenhuizen zijn de grootste wachtlijsten weggewerkt.

In de Kliniek Sint-Jan zijn er al sinds eind januari geen wachtlijsten meer, zegt hoofdarts Kenneth Coenye. “Ons operatiekwartier draait op volle vermogen. Al is er nog een klein aantal patiënten dat zelf verkiest om een niet-dringende operatie uit te stellen, uit schrik voor Covid”, zegt Coenye. Dat gaat wel over een heel kleine groep, zegt de hoofdarts. In de Kliniek Sint-Jan waren de niet-dringende ingrepen al sinds midden-december terug opgestart.

In het UZ Brussel was dat pas een maand later het geval. Zij voeren deze dagen de laatste ingrepen vanop de wachtlijsten uit. “Alle ingrepen die waren uitgesteld omwille van Covid, zijn ofwel al gebeurd, ofwel de komende dagen ingepland”, zegt woordvoerster Karolien De Prez. “Ons operatiekwartier draait op volle toeren. Hier en daar hebben we nog wachtlijsten, maar die zijn er in normale omstandigheden ook.”

In het Sint-Pietersziekenhuis zijn er nergens wachtlijsten. Bij de Europaziekenhuizen zijn die er enkel nog voor niet-dringende ingrepen in plastische chirurgie, stomatologie en neus-, keel- en oorheelkunde. “Alle grote ingrepen kunnen gewoon doorgaan zoals voordien”, zegt de persdienst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?