Geen extra voorzorgsmaatregelen tegen ‘needle spiking’ op CORE Festival

SB
© BRUZZ
25/05/2022

Needle spiking, het fenomeen waarbij nietsvermoedende feestvierders met een naald geprikt worden, vond eerder zijn weg al naar de hoofdstad: twee slachtoffers meldden zich na de Belgian Pride. Neemt CORE, het festival dat vrijdag van start gaat in het Ossegempark, maatregelen naar aanleiding van deze ‘wilde prikken’?

Op het CORE Festival zullen geen speciale voorzorgsmaatregelen genomen worden. “Het is een nieuw fenomeen. We hebben hier nog nooit ervaring mee gehad op andere evenementen, zoals Tomorrowland. We volgen de situatie op en houden zeker de vinger aan de pols, maar extra voorzorgsmaatregelen nemen we niet”, zegt Debby Wilmsen, woordvoerster van CORE.

In geval van een wilde prik, gaat de standaardprocedure van start. Feestvierders kunnen steeds terecht bij het Vlaamse Kruis, een klacht kan worden neergelegd bij de politie die ook aanwezig zal zijn op het festivalterrein.

Daarnaast is ook op CORE, zoals op Tomorrowland, het barpersoneel een aanspreekpunt. “Op Tomorrowland dragen zij de gekende ‘Happy to help you’-bandjes. Ook op CORE kan het barpersoneel aangesproken worden en staan ze paraat om verdere stappen te ondernemen”, aldus Wilmsen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni