Hans Bonte (SP.A), burgemeester van Vilvoorde

| Hans Bonte (SP.A), burgemeester van Vilvoorde.

Hans Bonte: 'Als Brussel coronapas introduceert zal Vilvoorde volgen'

ADD
© BRUZZ
06/09/2021

Burgemeesters van randgemeenten zijn waakzaam. Indien een coronapas in het Brussels Gewest wordt ingevoerd, zal dat mogelijk gevolgen hebben voor de rand rond Brussel. "Onze vaccinatiegraad loopt gelijk met die van Brussel. Als mevrouw Verlinden extra regels kan maken voor Brussel, ben ik vragende partij om die ook te mogen toepassen”, klinkt het bij burgemeester Hans Bonte (Vooruit).

De invoering van de coronapas in Frankrijk en Italïe om op café te gaan of een museum te bezoeken bracht - tot op zekere hoogte - een neveneffect met zich mee in grensregio's: ongevaccineerden staken de grens over om er de horeca te bezoeken bijvoorbeeld. Dreigt een gelijkaardig fenomeen in de Brusselse rand? De burgemeesters zijn waakzaam.

“Indien nodig zullen we ingrijpen, maar grote problemen verwachten we niet", zegt Walter Vansteenkiste, burgemeester van Wemmel aan Het Nieuwsblad. "Toen er in Brussel en Vlaanderen andere avondklokken van kracht waren, zagen we ook geen enorme toestroom.” Een gelijkaardig verhaal klinkt ook in Dilbeek en Grimbergen.

In Vilvoorde is het andere koek. Daar loopt de vaccinatiegraad ongeveer gelijk met die in Brussel. "Als mevrouw Verlinden extra regels kan maken voor Brussel, ben ik vragende partij om die ook te mogen toepassen", reageert de socialistische burgemeester Hans Bonte in Het Nieuwsblad.

Ook de Brusselse horecafederatie laat van zich horen. “Het kan niet zijn dat de Brusselse horeca op het kapblok moet om de vaccinatiegraad op te krikken”, zegt voorzitter Fabian Hermans. “Het is een politiek probleem en moet politiek opgelost worden. "Bovendien", vervolgt Hermans, "zijn de mensen die niet gevaccineerd zijn ook diegenen die minder de horeca bezoeken.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni