Iriscare zoekt opnieuw vrijwilligers in Brusselse rusthuizen

EC
© BRUZZ
23/01/2022

Het Brusselse zorgagentschap Iriscare doet een nieuwe oproep naar vrijwilligers om bij te springen in de rusthuizen en woonzorgcentra. Daar valt nu heel wat personeel uit door de omikrongolf en dat kan de komende weken nog toenemen.

Vrijwilligers kunnen zich kandidaat stellen via het formulier op de website van Iriscare. Je kan daarbij aanvinken op welke dagen je beschikbaar bent, in welke periode en in welke gemeente(s). Op basis van dat profiel, kan Iriscare jou mogelijk oproepen voor hulp.

"Het kan gaan om medische zorg, logistieke hulp of gewoon gezelschap bieden. Alle competenties en beschikbaarheden, hoe beperkt ook, zijn welkom," zegt het zorgagentschap van de GGC.

Al 50-tal kandidaten

Door de omikrongolf kampen sommige woonzorgcentra in Brussel al met afwezigheden bij het personeel. In een Schaarbeeks rusthuis kwamen al zes ambulanciers van Defensie bijspringen. Met extra vrijwilligers hoopt Iriscare het personeelstekort verder op te vangen, mocht dat nodig zijn. "Op dit moment zetten we nog geen vrijwilligers in. Er is nog geen aanvraag gekomen van een woonzorgcentrum," zegt woordvoerder Sven Heyndrickx van Iriscare. "Maar als wij wachten om onze pool van vrijwilligers aan te leggen tot die vraag komt, dan zijn we natuurlijk hopeloos te laat."

De vrijwilligersoproep dient dus om te anticiperen op de komende weken, wanneer omikron voor nog meer uitval kan zorgen. Het formulier staat nu ruim een week online en leverde al iets meer dan 50 kandidaten op. "We zoeken uiteraard zoveel mogelijk kandidaten, liefst van diverse pluimage," zegt Heyndrickx. "Met een zo groot mogelijke pool kunnen we diverse taken en shiften beter opvangen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni