Jonge Brusselaars kunnen zich donderdag zonder afspraak laten vaccineren in RSCA-stadion

© PhotoNews
| Het stadion van voetbalclub Anderlecht doet al sinds maart dienst als vaccinatiecentrum.

Jonge Brusselaars vanaf 18 jaar kunnen zich volgende week donderdag uitzonderlijk laten vaccineren zonder afspraak in het stadion van voetbalclub RSCA. Dat kondigt de gemeente Anderlecht aan, die het initiatief lanceert in samenwerking met het Brussels Gewest en de voetbalclub. Jongeren kunnen zo 'een zorgeloze zomer tegemoet gaan', laat de gemeente vrijdag in een persbericht weten.

Het RSCA-stadion is al sinds maart een van de tien Brusselse vaccinatiecentra. Net zoals elders worden daar normaal gezien enkel vaccins uitgedeeld op afspraak. Maar volgende week donderdag zal dat uitzonderlijk niet nodig zijn.

Op dit moment kunnen alle Brusselaars van 18 jaar en ouder sowieso al een afspraak maken in een van de tien Brusselse vaccinatiecentra. Jongeren van 16 en 17 jaar moeten zich nog even tevreden stellen met een plaats op de wachtlijst.

Nocturne in centrum aan Pachecolaan

Het Brussels gewest meldt ook dat er volgende week maandag een vaccinatienocturne plaatsvindt in het centrum Pacheco. Alle volwassen Brusselaars kunnen er op afspraak terecht om tussen 17 en 22 uur een vaccin te krijgen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?