Opname van een man met Covid-19 in het Erasmusziekenhuis

| Opname van een man met Covid-19 in het Erasmusziekenhuis.

Kaap van vijf miljoen coronadoden overschreden

© Belga
02/11/2021

De COVID-pandemie heeft wereldwijd al meer dan vijf miljoen mensen gedood sinds het virus eind 2019 uitbrak. Dat blijkt maandag uit een telling van persagentschap AFP op basis van officiële gegevens.

De telling, waarbij rekening gehouden wordt met de door nationale autoriteiten geregistreerde sterfgevallen, vertegenwoordigt slechts een fractie van het werkelijke aantal overlijdens als gevolg van COVID-19. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat de tol twee- tot driemaal hoger ligt.

"Het totale aantal gevallen en sterfgevallen neemt voor het eerst in twee maanden toe, als gevolg van de huidige opmars van de pandemie in Europa, die de in andere regio's waargenomen daling overtreft", aldus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO.

In de Europese regio zijn het vooral Rusland, Oekraïne en Roemenië waar het dagelijkse sterftecijfer de hoogte inschiet. Latijns-Amerika en het Caribisch gebied blijft wel de dodelijkste regio ter wereld, maar het aantal dagelijkse sterfgevallen daalt er wel opnieuw.

In België stierven volgens de laatste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano al 25.994 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni